26 January 2012

Kenali Kelebihan Diri Kita

Assalamualaikum ..


ecehh sekarang dah pandai bagi salam lepas kene perli habes dengan manusia bernama kawan tadi. mana tak nya kalau saya bbm dia dengan sopan nya tapi dia reply dengan teguh nya,


me : pundek , mana kau ?

kawan : w'salam .. kat rumah je

me : #&^@$^? = padan muka diri sendiri -,-"


haha jangan amalkan selalu okey !


Tak tahu la samaada, ada yang perasan atau tidak yang saya tiba-tiba berubah jadi seketul manusia yang gila malas untuk typing. Belog sendiri langsung tak jenguk. Entah ada penghuni yang setia menjenguk lagi ke tidak kan.


Mengaku yang diri sendiri memang tak boleh ada banyak belog, sebab kalau selalu update yang senun. sampai yang sini malas nak jenguk. Rindu kat belog cgulaatey ni. sangat mengaku -__-


Mungkin salah satu sebab musabab nya kenapa. sebab terasa yang belog yang senun lebih privacy dari yang sini. kalau yang senun nak mencarut apa pon orang tak kisah :)


okey dyla dah boleh berhenti membebel. Dengan kadar serious nya nak bagi tahu seluruh umat kengkawan terdekat bahawasanya hati ini tak boleh nak tipu, rasa rindu dekat kalian semua amat berbunga-bunga dalam hati ni. Tak percaya belah lah dada ni tengok la hati yang penuh dengan taman bunga. muahaha !

Tapi mungkin tuhan nak hadiahkan saya kengkawan yang baru. Kengkawan yang lebih memahami dan yang lebih senang untuk di bawa berunding. Syukur tuhan memahami isi hati hambanya yang kudus ini. okey stop! haha !

rakan seperjuangan :)


Kalau nak dikatakan tempat kerja dulu dengan sekarang tak sama. okey memang sangat tak sama, bukan setakat enviroment tapi cara kerja automatik terus bertukar.


Kita tak boleh la mengharap semua tempat kita pergi semua sama, nak kawan yang sama jugak, nak boss yang sama jugak. Kalau macam tuh dah tersalah pefahaman. Kalau nak semua sama sebab tak berani menerima perubahan, jadi baik letakkan diri sendiri tuh dekat tempat yang sama jangan move on langsung :) #mudah


Bila dihitung dengan jari jemari tangan dan kaki, macam tak percaya yang aku dah ulang alik pergi kerje ke OneWorld tuh genap tiga bulan. Macam nak hempuk diri sendiri ni dengan batu bata pon ada, sebab perasaan tak pecaya tuh terlalu kuat. muahaaha!

Rasanya Nerbes yang dulu macam tak hilang pon lagi, berpikir dekat hampir 150juta kali nak berhenti Eastin ke taknak. Sebab apa sebab takut tak boleh bawak diri dekat tempat baru.


Sebab takut tak dapat teman sehebat nurain mahupon faasha. Sebab takut tak dapat kakak yang kuat membebel macam Racheal mahupon kak hawa. Sebab takut tak dapat teman kuat menyakat macam syed mahupon panjang takpon hafiz. sebab takut tak dapat boss yang gile tak betol and always make me laugh macam Ms.Evangeline. Paling tak sebab takut tak dapat bellman or jockey yang gila dan gila macam yang gila tuh semua :) hihik

Tapi kita pon kena ingat kan, macam mana kita nak dapatkan kejayaan tuh kalau kita sendiri masih tercari-cari kebolehan dalam diri kita. AMAT la rugi kalau kebolehan yang kita ada tapi kita tak pernah menggunakan nya dengan sebaik nya :)

Nasihat untuk diri sendiri : Setiap orang pasti diberi anugerah berharga iaitu bakat dan kebolehan yang tersendiri. Cuma bagaimana kita mengenali kelebihan dalam diri kita. Jika kita sudah mengenal pasti kelebihan itu, percaya lah kita mampu berjaya dengan kelebihan dan bakat yang dianugerahkan oleh Allah :)


Teruskan Usaha dyla, tingkat kan semangat. ecehh ! kenapa tiba-tiba bermotivasikan diri sendiri ni muahaha!

pesanan terakhir, apapon yang terjadi saya tetab rindukan mereka #BigHug


ikhlas :

EX staff Eastin Hotel Petaling Jaya

#Dyla

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

copyright © typing is done by , dylalola