16 July 2011

berdoa untuk kekal ◕‿◕

Hai love !

Cinta itu buta. Sebab tu lah bila dah bercinta, meraba-raba. Dah kena raba ke belum ? HAHA (:

Ramai orang yang mencari cinta, sometimes desperate nak cinta ( especially time putus cinta ). Cinta express la kononnya. Nak mengubat hati yang lara. Heee. Silap tu. Tak payah nak kejar sangat cinta ni okey. Kalau dah sampai seru, mesti jumpa jugak, tak payah cari sangat. Kita rileks je. Hihi. (:

Memang betul, jodoh tu kat tangan Allah, tapi kita berhak berusaha supaya jodoh kita tu kekal ngan orang tersayang. Caranya, berdoa. Kita selalu doa untuk kebahagiaan orang lain, kebahagiaan diri sendiri tak nak doakan ke ? (:

Satu je masalah sekarang, yang tak bestnya, ramai orang bercinta yang OVER THE LIMIT. Means ? Faham-faham je lah. *thinking (:

Jum sama-sama doa kita kekal ngan orang yang kita suka. (:

Doakan saya jugak. (:

~ KISAH SI GADIS DAN SI TERUNA ~

Girl : Your new girlfriend is pretty.
(I bet she stole your heart)

Boy : Yeah. She is.
(But you're still the most beautiful girl i know)

Girl : I heard she's funny and amazing.
(All the stuff i wasnt)

Boy : She sure is.
(But she's nothing compared to you)

Girl : I bet you know everything about her by now.
(Just like you know just about everything about me)

Boy : Only the stuff that counts.
(I can't even remember the stuffs she tells me when i think of you)

Girl : Well, i hope you guys last.
(Because we never did)

Boy : I hope we do too.
(Whatever happened to you and me?!)

Girl : Well i got to go.
(Before i start to cry)

Boy : Yeah, me too.
(I hope u don't cry)

Girl : Bye.
(I still love you)

Boy : Bye.
(I never stopped)

Cinta itu buta dan juga boleh membutakan
melukakan dan sukar untuk kita lupakan
Aku cinta padamu hanyalah ungkapan
luahan yang jarang bermakna bila diucapkan
berdoalah dan terusla berdoa ,
agar dapat cinta yang datang nya dari allah
moga kita sentiasa di lindungi oleh nya !
*amin #heart ◕‿◕

2 comments:

ntcm von misteriusha said...

owh..really love this entry
lagi2 part yg dialog boy,girl tu
sob sob T____T
pape pon lets doakn may org yg kiter syg kekal ngan kiter :)

dylalola said...

yes i pon suke dear , never stopped katenye :) <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

copyright © typing is done by , dylalola